به طور کلی در زمنیه فرآوری مواد معدنی در کشور کمبودهایی نظیر تعداد محدود واحدهای فرآوری و متخصصان با تجربه وجود دارد. همچنین عدم استفاده بهینه از کارخانه های موجود به علاوه مسائلی از قبیل نیاز به بازیابی مواد معدنی از ذخایر کم عیار و ارزش افزوده حاصل از فرآوری ماده معدنی استخراج شده نیز از مشکلات اساسی در کارخانههای فرآوری می باشند. لازم به ذکر است که تحقیقات بر روی مواد معدنی در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی موجود در کشور هیچگاه نتوانسته است به جز جنبه آموزشی به طور حرفهای و سازمان یافته پاسخگوی مناسبی برای این صنعت باشد و اصولا این مراکز به دلایل متعدد، قادر به ارائه خدمات تحقیقاتی در حجم و سرعت بالا نیستند. به علاوه به دلیل محدودیت خدمات بسیاری از سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی ضرورت ایجاد مجموعهای برای انجام تحقیقات در زمینه فرآوری مواد معدنی با قابلیت پاسخگویی به نیاز صنایع مصرف کننده به خوبی احساس می شود. بنابراین، این کمبودها موجب شده است تا این شرکت توجه بیشتری به تحقیقات در زمینه فرآوری مواد معدنی و توسعه و بهبود شرایط کاری و عملکرد کارخانههای فرآوری موجود داشته و امکان طراحی و احداث کارخانههای جدید با علم کامل به کلیه مراحل آن را داشته باشد.
در این راستا، این شرکت اقدام به تاسیس مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی شامل آزمایشگاه و پایلوت فرآوری مجهز به تجهیزات روز دنیا نموده است که در کنار آن آزمایشگاههای شیمی و کانی شناسی جهت تسریع و دقت در پیشبرد اهداف تحقیقاتی این آزمایشگاه قرار گرفته است.
توانمندی ها
بخش فرآوری مواد معدنی توانایی انجام مطالعات فرآوری برروی انواع مواد معدنی (فلزی و غیر فلزی) و زغالسنگ را در مقیاس آزمایشگاهی و پایلوت به روشها مختلف شامل روشهای فیزیکی (جدایش مغناطیسی، ثقلی و الکترواستاتیکی)، فیزیکی-شیمیایی (فلوتاسیون) و هیدرومتالورژیکی (لیچینگ، استخراج حلال و الکترووینینگ) دارد.
خدماتی که این بخش میتواند ارائه دهد به شرح ذیل است:
خردایش مواد معدنی توسط انواع سنگشکنها و آسیاهای آزمایشگاهی
تعیین زمان خردایش تعیین دانهبندی مواد با استفاده از شیکر سرند و هیدروسیکلون
آزمایشهای جدایش ثقلی توسط انواع تجهیزات جداکننده مانند نلسون، فالکن، میز لرزان، اسپیرال و …