خدمات آزمایشگاه

   آزمایشگاه شیمی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی با کادری مجرب در شناسایی و آنالیز مواد معدنی، خصوصا عناصر اصلی، فرعی، فلزات گرانبها، عناصر ردیاب، عناصر نادر خاکی و فلزات سنگین به عنوان یکی از زیر مجموعه های اصلی این مرکز در خدمت هلدینگ معدنی امیر می باشد با توجه به مأموریت این مجموعه که شامل تحقیق و بررسی در خصوص فرآوری مواد معدنی در دو مقیاس آزمایشگاهی و نیمه صنعتی می باشد، این آزمایشگاه نقش اصلی در جهت راهنمای انجام تست های فرآوری و همچنین آنالیز نمونه های اکتشافی معادن  با بکارگیری تجهیزات مدرن و کارآمد و همچنین استفاده از متخصصین با تجربه در زمینه های فوق در جهت حصول به نتیجه مطلوب و در نهایت طراحی فلوشیت و یا ارتقاء خطوط فرآوری یک کارخانه را دارا می باشد.

آزمایشگاه شیمی

شناسایی اولیه نمونه های اکتشافی، استخراجی، فرآوری و محصولات تولیدی شامل: مطالعات کانی شناسی.

 

توانمندی ها:

  • انجام آنالیز کیفی و کمی بر روي نمونه هاي معدنی با تجهیزات پیشرفته دستگاهی و استفاده از سیستم های نمونه گذاری اتوماتیک جهت حذف خطاهای انسانی و کنترل کالیبراسیون کلیه وسائل آزمایشگاه اعم از وسائل شیشه ای و تجهیزات تحت استاندارد ISO 17025 به منظور به حداقل رساندن خطا های نامعین و بالا بردن صحت و دقت نتایج.
  • شناسایی اولیه نمونه های اکتشافی، استخراجی، فرآوری و محصولات تولیدی شامل: آنالیز شیمیایی کلیه نمونه‌ها با روش های استاندارد .
  • امکان آنالیز فیوم های فلزی جهت بررسی عوامل زیان آور محیط کار و نمونه رسوب ، آب و فاضلاب جهت بررسی آلودگی های زیست محیطی.
  • اندازه گیری خواص نمونه های محلول و جامد شامل : اسیدیته ،TDS، PH، هدایت الکتریکی، سولفات و …

بخش های آزمایشگاه : واحد فایر اسی واحد آماده سازی نمونه واحد انحلال و آماده سازی ثانویه واحد شیمی تر واحد آنالیز دستگاهی

واحد فایر اسی :

این واحد با بهره گیری از کوره های مکانیزه و مواد کمک ذوب با کیفیت و خلوص استاندارد قادر به انجام فرآیند استخراج عناصر گرانبها مانند طلا و پالادیوم از خاک های معدنی در محدوده غلظتی ppb تا ppm بوده و در نهایت نمونه های آماده شده پس از فرآیند انحلال کامل در اسید با دستگاه های جذب اتمی و ICP مورد آنالیز قرار خواهد گرفت.

واحد آماده سازي نمونه :

در این واحد ابتدا نمونه ها از نظر رطوبت مورد بررسی قرار خواهند گرفت تا عاری از رطوبت بوده و در صورت نیاز توسط آون های مستقر در این واحد خشک می شوند سپس در صورت نیاز به سنگ شکنی تا میزان حداکثر ۱ میلی متر در دو مرحله توسط سنگ شکن های فکی و غلتکی مورد خردایش قرار می گیرند سپس توسط پودر کن های دیسکی تا سایز ۷۵ میکرومتر مورد نرمایش قرار می گیرند و در نهایت پس از بسته بندی به واحد آزمایشگاه انتقال داده می شوند.

واحد انحلال و آماده سازی ثانویه :

در این قسمت نمونه های پودری با توجه به درخواست مشتری (عنصر مورد نظر) مورد انحلال قرار گرفته و روش های انحلال در این قسمت بسته به عنصر و غلظت آن متغیر می باشد.

نوع انحلال نمونه های پودری به صورت عمومی به ۲ صورت چهار اسید و تیزابی قابل انجام بوده و در مواردی بسته به ملاحظات تخصصی  ( استفاده از روش ذوب قلیائی، روش های شیمی تر، روش های تعیین خلوص مواد، آنالیز عنصر نقره و …) انحلال های خاص نیز انجام می گردد.

تهیه قرص های پرسی با دستگاه پرس Herzog HTP40 و همچنین تهیه قرص های ذوبی  با دستگاه Katanax  جهت آزمایش با دستگاه XRF نیز در این قسمت انجام می گردد.

واحد شیمی تر:

در این واحد بسته به نیاز مشتری از روش های مختلفی شامل روش های وزن سنجی ، تیتراسیون ، ذوب قلیائی (Alkaline Fusion) و استخراج حلالی با حلال DIBK جهت تعیین عنصر طلا استفاده می شود؛ بعلاوه فرآیند هایی نظیر اندازه گیری میزان رطوبت ، L.O.I ، خاکستر ، مواد فرار و میزان اسیدیته و آماده سازی نمونه های مورد نظر جهت تعیین میزان سرب اکسیدی ، روی اکسیدی ، مس اکسیدی نیز در این قسمت انجام می گردد.

واحد آنالیز دستگاهی:

در این واحد پس از آماده سازی ثانویه نمونه ها با بهره گیری از تجهیزات آنالیز ابزار دقیق شامل دستگاه های اسپکتروسکوپی و تجهیزات دیگر آنالیز انجام می گردد.

دستگاه های اسپکتروسکوپی و تجهیزات دیگر به شرح ذیل آنالیز های مورد نظر مشتریان انجام می گردد:

  • 4 دستگاه ICP-OES با برند های معتبر و آخرین مدل تولید شرکت ها شامل :ICP-OES  برند Agilent  کشور امریکا مدل 5900 ( 2 دستگاه) دارای سیستم Synchronous Vertical Dual View (SVDV)  و  یک دستگاه ICP-OES برند Varian  مدل 730 سیستم Axial View و یک دستگاه ICP-OES برند Varian  مدل 720  سیستم Axial View
  • 3 دستگاه جذب اتمی از برند های Varian و Agilent مدل های 220 ,240FS
  • یک دستگاه آنالیز کربن و گوگرد از برند Leco کشور امریکا مدل CS 744
  • یک دستگاه آنالیز XRF از برند Panalytical  ( Philips  سابق) مدل Zetium و دارای سیستم نمونه گذار اتوماتیک و آخرین مدل تولیدی شرکت Panalytical هلند- قدرت لامپ 4 کیلووات  و سیستم آنالیز با روش Wavelength Dispersive X-ray Fluorescence (WDXRF)